top of page

ONZE GESCHIEDENIS

De perfecte mix

In 1970 is er in Australië een onderzoek gestart door de Australische Blinden Organisatie met als doel een perfecte blindengeleidehond te fokken. Men gebruikte hiervoor de Labrador en de Standaardpoedel, waarbij de intelligentie van de poedel en de leercapaciteiten van de labrador als interessante mix werd gezien.

 

De eerste resultaten waren veelbelovend. Niet alleen waren ze erg slim en makkelijk te trainen, sommigen hadden een vacht die niet verhaarde, geen hondengeur had en geen allergische reacties veroorzaakte. Buiten dit onderzoekcentrum werden deze eerste kruisingen in korte tijd populair en dus ook al gauw het slachtoffer van de "broodfokker".

 

Enkele serieuze fokkers, waaronder Rutland Manor Labradoodle Breeding and Research centre, Waragul Australia, en Tegan Park Labradoodle Foundation, Yaragon Australia hebben echter het fokken in een goede baan weten te leiden en hebben vanaf 1980 een fokprogramma opgezet dat heeft geleid tot de hond die ze wilden: een hond die intelligent is en zeer goed te trainen, maar vooral met een vacht die niet verhaart, niet ruikt en geen allergie of astma veroorzaakt (men claimt 98% resultaat).

 

Het eindresultaat: De Labradoodle is een perfecte familiehond en inzetbaar als een slimme helper en/of als een briljante werkhond!

kisspng-portable-network-graphics-clip-a

VACHT

Wat betekent een hypo-allergene vacht?

 

98% van de mensen met een hondenallergie ondervinden geen allergische klachten als ze in aanraking komen met de Labradoodle! Een allergische reactie ontstaat doordat er via de luchtwegen stoffen ingeademd worden waar iemand niet tegen kan. Een hondenallergie wordt niet veroorzaak door de haren, zoals veel mensen denken, maar door de huidschilfers die vrijkomen op het moment dat een haar de huid verlaat. Hoe minder een hond verhaart, hoe minder allergieklachten.

 

De Australische Labradoodle kent geen ruiperiode. Natuurlijk worden de haren, net zoals bij de mens vernieuwd, maar dit gebeurt niet allemaal in één periode. Daardoor geeft dit geen allergieklachten. De losse haren van de Labradoodle blijven in de vacht hangen en worden verwijderd tijdens de wekelijkse borstelbeurt. Af en toe blijft er ook wel een haartje achter op bijvoorbeeld de bekleding van een stoel of de deurmat, maar voor een vloer vol hondenhaar hoeft u absoluut niet bang te zijn!

Er zijn drie soorten vachten:

 

- Een wollige vacht – curly wool

- Een open fleece vacht – hangt in golvende strengen

- Een losse fleece vacht – hangt in gedraaide strengen

 

Alle types vacht kunnen in één nestje voorkomen, evenals de verschillende kleuren. De vacht mag niet ruiken of uitvallen.

kisspng-portable-network-graphics-clip-a

KLEUREN

Labradoodles zijn er in een achttal  kleuren!

Namelijk:

doodles--31.jpg
82478834_2531921063586819_49909153613280

ABRICOT

CAFÉ AU LAIT

Benji-93.jpg

CHOCOLATE

Luna 05.jpg

WHITE

kisspng-portable-network-graphics-clip-a
DSCF8995.jpg

PARTI COLOR

DSCF2820.jpg

BLACK

Kyara.jpg

ZILVER

20201106_123810.jpg

RED

kisspng-portable-network-graphics-clip-a

MATEN

Er bestaan drie maten Labradoodles, namelijk: standaard, medium en klein

STANDAARD

Grootte: 60 – 65 cm
Gewicht: 24 – 35 kg

MEDIUM

Grootte: 45 – 58 cm
Gewicht: 17.5 – 23 kg

MINIATUUR

Grootte: 40 – 45 cm

Gewicht: 10 – 17 kg.

Miniatuurdoodles zijn niet echt klein, wel zijn ze tenger. Ze zijn duidelijk groter dan een miniatuurpoedel!Miniatuurdoodles zijn niet echt klein, wel zijn ze tenger. Ze zijn duidelijk groter dan een miniatuurpoedel!

kisspng-portable-network-graphics-clip-a
bottom of page